Wednesday, April 08, 2009

..::SIRI MAKAN-MAKAN: RESTORAN KRATHONG & DIN'S CAFE::..

Sebagai memenuhi tanggungjawab sebagai blogger, saya kemas kini juga laman ini. Cerita yang santai saja. Aktiviti popular rakyat Malaysia. Makan-makan.

Hari Jumaat minggu lepas saya makan-makan dengan Mya dan Kak Tini. Saya pilih untuk makan di Restoran Krathong Maju Junction.



1. Gambar diambil menggunakan teknik pantulan cermin. Mudah kan. Tak perlu minta orang lain yang ambilkan gambar untuk kita.
2. Menu wajib jika makan di restoran berasaskan masakan Thai ialah kerabu. Kerabu mangga yang sedap tapi sangat pedas untuk lidah saya.
3. Jus nanas, jus apple dan teh 'o' ais limau jadi pilihan kami.
4. Kak Tini pesan pulut mangga. Pertama kali saya cuba. Agak ok lah.
5. Kak Tini juga pesan Green Curry Prawn. Mujur tak pedas. He he he..
6. Sepatutnya ada gambar tomyam ayam. Tapi telefon saya sudah nazak baterinya. Jadi tak dapat ambil gambar. Maka saya gantikan gambar sudu dan perempuan simpanan. Lagipun tujuan utama pejumpaan ialah sesi penyerahan perempuan simpanan itu.

Memang betul saya kelaparan hari itu. Apa yang dipesan, semuanya habis licin.


Hari Sabtu saya ke Semenyih. Pergi rumah kakak dan sambil tu buat lawatan tapak ke Tesco Pelangi Semenyih. Sudah penat buat lawatan, kami singgah makan di Din's Cafe.



1. Saya suka motto Cafe ini. "Where Friendly People Dine"
2. Saya minum carrot susu. Sirap bandung pula pilihan atam.
3. Nasi goreng cendawan yang best. Banyak lauk dan isi. Saya makan sampai licin juga.

Sesungguhnya aktiviti makan-makan bersama kawan-kawan dan keluarga adalah aktiviti yang cukup menggembirakan. Sehingga terlupa bahawa kita sedang berdiet.

10 comments:

sham said...

sgt menggoda jiwa mknn2 itu time2 tonsil + demam ini huhu

tasikmerah said...

tergodanya dgn nasi goreng cendawan tuuuuuuu....

:)

Anuar Manshor said...

Tentu tidak sedap! Tapi rasanya tentu berlainan kalau orang belanja!:)

madulebah said...

SHAM :
Sabar.. Nanti dah baik tonsil dan demam tu, belasah je lah. he he he

TASIK :
Memang best. Aku tak tipu.

ANUAR :
Kalau orang belanja rasa best akan berganda agaknya.

Kalau tak sedap, kena buat-buat sedap.

Wani Ardy said...

dekat dengan office. boleh pergi ni.

madulebah said...

WANI :
Nanti boleh la kita lunch sama-sama. ;)

ayobkelubi said...

restran krathong? macam pernah ku dengar dan makan tapi dimana yah?
hehehe

sufanasrin said...

akak ni...nk diet menda lagi..?

madulebah said...

AYOB :
Alaaaa u ni buat-buat lupa pulak..

ahaks

ARIN :
He he he.. diet untuk kesihatan la.. maklum la umur dah banyak..

Nikotin said...

sungguh menyelerakan