Monday, April 06, 2009

Surat terbuka kepada peminat kipas susah mati yang berani menyalin memotong menampal entry saya dan kawan saya tetapi tidak pula berani mahu mengakui perbuatan keji itu.



Kerana perbuatan sudah terbongkar maka jalan mudah untuk pengecut melarikan diri ialah dengan menutup blog atau bertukar kepada blog yang baru dan kemudian memulakan kembali aktiviti menyalin memotong menampal entry orang lain ke dalam blog sendiri. Lalu menamakan ia "A Picture of Me". Picture sangatlah kan?

Ok. Cukup setakat ini. Kepada peminat kipas susah mati yang berani memotong menampal entry saya dan kawan saya tetapi tidak pula berani mahu mengakui perbuatan keji itu, satu saja pesanan saya: kalau itu sikap kamu, percayalah kamu tak akan dapat pergi jauh.

15 comments:

peminat susah tidur said...

hai...
i minat dengan blog u tau.
nanti i paste ok entry2 u.
hik hik hik

i paste ni tanda sokongan pada u tau.

hahahahhah... kakak nida. bila aku boleh dapat pompuan simpanan ni

tasikmerah said...

uish... ada yek org yg perangai gitu gaya? esok2 dia buat zine nida...

haih~


.

Amy Z! said...

aku nampak entri ko 2-3 baris yang selalu jadi favorite aku kena copy.

apa daaaa.. entri 2-3 baris pun nak ciplak ke? takde idea sendiri ke?

bangang!

ekekekeke.. lawak la pempuan tu. hahahaha.

Mya said...

i pun peminat susah makan u. i suka dengan entry u. ada tak keluar rupa paras i dekat nuffnang u?

madulebah said...

NETT :
I pun nak copy paste entry u. I letak gambar sekeping ke. Pastu I edit kat tajuk je? Dah jadi entry I, Kan?

U ni susah tidur sebab kegersangan ke? Ha ha ha

TASIK :
Tadak orang nak beli la weh. Tak original.

Selalunya yang palsu ni bukan tahan lama pun.

AMYZ :
Ha ha ha.. Itu maknanya walaupun ayat cuma dua baris tapi berhantu.

I tak sangka la ayat-ayat yang I buat waktu emo-emo itu jadi pujaan orang. Auuwww..

MYA :
Hik hik hik.. sebab tu la I sayang kat nuffnang. Dan I sayang semua peminat I. Nanti I bagi reward ye :p

Kehelan said...

sedih laa... x dpt baca entry akak... cemana nak bukak yg berkunci tuh? btul tak ni password dia: NAocdd31?

madulebah said...

KEHELAN :
Sila email / YM akak untuk dapatkan password ye sayang..

Kalau tulis kat sini udah tak bermakna lah kan..

Princess Liyana said...

akak, apalah org tu..suka2 je nk copy...dah la tak cite ;P

aku said...

normally yg buat begitu ..budak2 .. maybe remaja yg baru nak blajer menulis ..
sedekah jer entry tu krn ia akan membawa lebih dekat dgnnya. maybe jadi ..kwn baik .. tak rugi apa apapun .. and then skrg .. entry ni mybbkan dia makin jauh ..
dendam, dengki , hasad , benci dlll ..

awan said...

kesian budak tu... dah tandus idea atau memang tak de idea tapi nak menulis jugak tu...

أسمأ أحمد بهاري said...

kak nida.. masih ingat pada asma'? oh, lamanya tak berkunjung ke sini.. huhu.. selalu singgah2 dan suka baca terus sekali banyak entri2 akak.. hehe.. peminat kipas susah mati jugak.. tapi rupanya, ada lagi yang lebih susah mati dari asma' ye? hehehehe~ perempuan simpanan tu, ada sinopsis atau blurb nye tak? macam berminatlah.. huhu~

madulebah said...

LIYANA :
He he he

AKU :
Bukan remaja pun. Umur dah 27. Dah boleh jadi mak budak.

(saya tak reveal pun url dia kat sini kan?)

Kalau dia nak jadi kawan saya, kenapa dia tak reply email saya, in the first place?

So, pilihan sebenar di tangan dia.

AWAN :
90% entry dalam blognya adalah plagiat.

Jadi, saya juga kah yang salah kerana perbuatannya terbongkar?

ASMA' :
Mana boleh lupa.. tambah la yang kipas susah mati.. ha ha ha..

* Okey nanti akan cerita pasal Perempuan Simpanan tu

Pnut said...

siapa?? dimana??/ kenapa??/
apa benda ni..
am i miss something..siapa umat ittew..ishkkkk bermakna nida sangat hebat...

haidatul_s_h said...

akak, ingatkan kerja tesis besor2 tu je orang suka plagiat.. entri blog pun nak plagiat jugak ke.. apa la..

madulebah said...

KAK PNUT :
Ha ha ha.. mana ada hebat.. U lagi la.. masuk majalah, masuk tv, masuk radio.. lagi hebat tawww

HAIDATUL :
Entri blog lagi senang nak plagiat..

Kalau tesis diplagiat, memang dah dasar pemalas la orang tu