Saturday, November 08, 2008

..::PANGGILAN TELEFON PADA MALAM HARI JUMAAT::..

Aku. Sedang baring-baring. Depan TV. Baca ROMLAH. Sambil telinga kadang-kadang dengar pengacara Anugerah Skrin menceceh. Tak menarik langsung. Kecuali baju Faradhiya. Ha ha ha.

Telefon genggam berbunyi. Tertera nama laki orang yang menjadi kegilaan perempuan-perempuan genit. Apa sajalah yang mereka ini mahu. Sebelum 'tu OP ada SMS.

Aku. Jawab. Beri salam. Tapi di hujung sana senyap saja. Di belakang dengar bunyi bising-bising. Dengar suara tergagap-gagap. Huh! Mujur aku tak jawab dengan "Hello bebeh". Macam selalu-selalu. Kalau tidak, mahu pengsan agaknya orang di hujung sana.

Tanpa banyak bicara orang di hujung talian terus tanya soalan pada aku. Diikuti bunyi bising-bising di belakang marahkan pemanggil sebab tak kenalkan diri dulu. Aku syak mamat tu mesti kena paksa. Macam orang bersalah saja suaranya.

"eerr.. Ni Pipi ni.."

Aku. Rasa nak ketawa. Tapi tahan saja. Aku kan profesional. Cuma kasihan. Mesti teruk kena kutuk dengan Pakcik-pakcik Sol-jah yang lain. Tak nak la aku tambah lagi kesengsaraan Pipi.

Eh, kalau gua ajak lu tengok wayang, ada brani?

Ha ha ha.

10 comments:

Po said...

pergh..

tengok wayang dgn celebrity.

pergh sekali lagi.

madulebah said...

PO :
Gua ajak je..

Selebriti tu sudi ke, tak tahu lah gua.

::.. a t i q a h ..:: said...

Adeh deh deh.
Saya terbayangkan telinga merah encik Pipi menahan segan. HA HA HA.

tentangseseorang said...

kenapa tetibe rasa mcm nak gelak guling2 nih kak? ahahahah

madulebah said...

TIQAH :
Jenderal diaorang tu ada kuasa veto

ADY :
Tak baik gelakkan orang tau

tasikmerah said...

ha ha ha ha. kesian pp.

dia kena paksa dating dgn kamu ke nida?



.

madulebah said...

TASIK :
Ha ha ha..

idok le sampei gitu ghopenyer

Samurai said...

Ayat last yg buat aku gelak gila2.

"Ok, dude!" Pipi.

"Tak romantik langsung!" Aku.

Huhuhu..

sicarangkulina said...

sy suka pp. tp sy bukan tergolong dalam perempuan-perempuan genit... hehehe...

madulebah said...

SAMURAI :
Aku terima seadanya..

Ha ha ha

SICARANGKULINA :
Perempuan-perempuan genit tu untuk Naga..