Saturday, May 16, 2009

..::TAWARAN vs PILIHAN::..

Setelah permohonan saya untuk memiliki kad kredit melalui agen gagal kerana kesilapan teknikal, saya telah menerima beberapa tawaran lain. Yang disifatkan tidak kurang menarik.

TAWARAN 1

"Nanti I buatkan U supplementary cardlah. Sekarang belum layak lagi"

TAWARAN 2

"Awak nak guna cepat ke? Awak nak kad yang mana? Saya kena settlekan outstanding balance dulu. Nanti dah settle, awak guna teruslah kad saya tu"

Menerima mana-mana tawaran itu, bermakna saya juga perlu membuat pilihan untuk sesuatu dalam hidup saya seterusnya.

15 comments:

paiseh said...

"saya mesti pilih!!"
seswai sgt jadi motto hidup lu..

Anuar Manshor said...

ehem~~~ehem~~~

Anuar Manshor said...
This comment has been removed by the author.
Mya said...

semoga kamu membuat pilihan yg tepat.. :)

@LiYaNNuaR said...

tawaran telah diberi... namun pilihlah yg tbaek supaya tak salah pilih... awasss ok... setiap tawaran... ada trick nya yg tsendiri tawwwww...

madulebah said...

PAISEH :Gua dah pilih dia. Tapi dia pulak tak pilih gua. Orang pulak kata gua memilih. Macam mana tu?

ANUAR :Sakit tekak ke?

MYA :Doakan kami. Dan saat ini petunjukNya sangat-sangat diperlukan.

LIYA :
Itulah. Masa aku pilih dia, dia menolak. Bila dah ada pilihan lain, dia datang buat tawaran baru.

aku said...

knp guna agen..??
bukan senang terus ke branch..
amik borang (selalunya ada kat atm ngan masa ambil nombor) isi borang and hantar .. lepas tu diorg akn koll minta antar or fax slip gaji .. tak smpai pun 2 minggu ...

cuba try test kat HSBC or Bank Islam..

tasikmerah said...

pilih lah nida... aku cuma harapkan yg baik2 buat kamu...

:)

madulebah said...

AKU :A'ah.. saya silap tempoh hari.

Tapi tak apalah. Keinginan saya sudah menipis.

TASIK :Terima kasih kawan

tentangseseorang said...

ooooo pilih jer memana ngeee

menH said...

aku dah serik pakai kat hutang. mujur sempat sedar.

madulebah said...

ADY :Rasa nak aje terima dua-dua.. ahaks

MENH :Kata orang untuk kegunaan kecemasan tu tak boleh dipercayai ek?

menH said...

untuk kecemasan yang suam2 tu, selit je seratus dua kat dlm tong beras.
tapi rasanya jarang cemas yang pakai duit banyak pun.

ayobkelubi said...

eh babe, gua tak tahu pulak.

apa-apa pun, pilih betul-betul supaya tidak menyesal di kemudian hari.

bahaya woooo kredit kad, boleh muflis.

madulebah said...

MENH :Owh saya selalu je selit-selit duit. Bawah tilam, celah buku dan merata-rata lagi, sampai terlupa.

AYOB K :He he he.. InsyaAllah gua akan pilih betul-betul agar tak menyesal di kemudian hari

TQ babe