Friday, March 27, 2009

..::TENTANG BLOG::..

1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Putaran Hidup

Hidup kita ni sentiasa berputar seperti bumi yang berputar pada paksinya. Ada turun naik dan ada pasang surutnya. Perjalanan kita mengharungi putaran hari dalam hidup adalah sesuatu yang menarik untuk dinikmati.


2)Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://madulebah.blogspot.com

Idea ni timbul tiba-tiba saja. Kebetulan nama saya bermula dengan perkataan Hani. Diubah kepada ejaan Inggeris menjadi honey yang memberi maksud madu. Dan. Madu tentunya sangat sinonim dengan lebah.


3)Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

Kaedahnya tentu saja menaip menggunakan papan kekunci dengan kemahiran menaip tahap tinggi yang saya miliki. Ha ha ha.

Saya akan menulis sesuatu yang saya rasa mahu dikongsi bersama pembaca. Tentang semua perkara.


4)Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

Pernah juga kerana saya rasa hidup saya sudah tiada privacy. Dan saya juga pernah cipta satu lagi blog yang tersembunyi. Namun, kerana saya begitu menyukai jaringan yang tercipta di antara pembaca dan penulis blog, akhirnya saya masih kekal di sini.

5)Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

MYA yang tag saya. Saya kenal Mya ni dah lama. Dari zaman remaja bodoh-bodoh alang sehingga lah ke alam dewasa.

Blog Mya mengisahkan tentang kehidupannya sehari-harian. Kadang-kadang Mya akan selit-selit juga kata-kata atau panduan yang dia dapat dari email atau blog lain yang dia baca. Saya suka baca bukan kerana dia adalah kawan konsisten saya, tetapi kerana cara penceritaannya.


6)Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

Seperti biasa saya malas mahu tag orang lain. Tapi sesiapa yang rasa mahu buat tag ini, dipersilakan.

6 comments:

Ron97 said...

la.. ingatkan, hang rela dimadu..
hehehe...

tasikmerah said...

kalau aku gedik2 nk jawab bulih tak? hahahaha...


.

madulebah said...

RON97 :
Asalnya aku yang memadukan..

ha ha ha

TASIK :
Ha ha ha.. hang memang gedik..

Jawab je lah

Kehelan said...

sangat bahasa melayunya... :)

Mya said...

kami suka tema KAWAN KONSISTEN yang hanpa wujudkan itu.. :)

madulebah said...

KEHELAN :
Bahasa jiwa bangsa.. He he he

MYA :
Dari dulu-dulu sampai la sekarang.

Kita tak terlalu baik sampai comolot. Dan kita tak pulak bermusuhan sampai nyah kau dari hidup aku.

Jadi, perhubungan kita adalah konsisten. he he he.