Thursday, March 26, 2009

..::CONFESSION OF A SHOPAHOLIC II::..

Saya sangat suka membeli belah.

Jadi, TOLONG jangan minta saya untuk 'tengok-tengokkan' harga barangan yang kamu mahu. Kerana akibatnya mungkin saya yang akan TERbeli barang.

Dan. Di Kompleks Kraf semalam, saya TERbeli batik ini.



Corak ringkas tapi menawan. Harga pun berpatutan. Lalu saya sambar saja. Walaupun di rumah masih ada 3 pasang yang belum dihantar jahit.

Kerana saya sangat suka membeli belah. Maka, tolong jangan minta saya 'tengok-tengokkan' harga barang yang kamu mahu.

17 comments:

Mya said...

berapa harga kain batik itu.. *soalan ni takpe kot. sebab hangpa dah beli kan?*

Life'sLikeThat said...

wooh. batik lagi.... chiffon ehhh.. cantiknya...

madulebah said...

MYA :
Mesti hangpa berkenan sebab kalernya ialah putih dan pink kan. Manis ja.

Harga tak mahal RM150 saja.

MARIAH :
Udah pegi Kompleks Kraf, batik la jawabnya..

Tu kain tajuk CDC dia dalam kumpulan crepe. Tebal lagi daripada chiffon.

Kalau saya beli mesti la cantik, kan? Ha ha ha

cik puan daun said...

cun lah.. mmg patut di beli.. (bagi kata2 semangat pada ko!)

CIda said...

aku teringin nak pi shopping ngan ko. Baru la aku tak rasa bersalah byk beli itu ini sbb ada geng yg surely beli byk jugak. hehehe.. jom sopping!

madulebah said...

DAUN :
Yey!!

Gua tak rasa menyesal beli batik..

CIDA :
Aku always available. Ko aje kat pekan C tu kalau datang KL tak ingat aku..

Ha ha ha.. Jom sopping!!!

kosong said...

sampai hati cida takmo soping dengan aku.

;-(

ya, aku tahu aku bukan kaki soping. maafkan aku, cida. hubungan kita setakat ini saja.

miza said...

wah kak nida.bestnyer bleh shopping.cantik.macam selalu pandai pilih benda.(terayat skema la pulak)

sham said...

mmg chantek batik itu dan kalau pegi kompleks kraf time2 pesta gini memang boley terkebil-kebil tengok barang2 yang dijual walaupun utk saye yang bukan kaki shopping ini :D

madulebah said...

NETT :
Weh. Dengan aku sopping dalam Malaysia je.. Kalau dengan ko kan bleh shopping kat luar negara.

Jadi, ko memang ada tempat yg lagi istimewa di hati Cida.

MIZA :
Ha ha ha... Jangan la sentap :p

Tapikan, Kimi kata Miza bahaya dok KL. Lebih baik dok ja kat Tepeng tu.

Hik hik hik

SHAM :
Kalau takat terkebil aje tak apa. Jangan sampai rambang mata..

Bawa RM1000 pun boleh habis.

cida said...

nett.. aku bkn tak mau sopping dgnmu.. tapi kamu itu jalannya laju benarrrr.. ngak terkejar guwa ini. Tapikan kamu tetap teman ku utk bersopping di section scarlet plus jasko sbb nida tak mungkin ke section itu.. haha

puanstoberi said...

hai..wah..dtg kompleks kraf yer.lenkali bleh la jumpa kalo dtg lagi.alamak..sori..tak kenal kan diri.ekceli sy silent reader blog awak ni.sker baca.sy keja kat kompleks kraf tu n kita se kementerian le ni.sy tgk awak mmg minat beli batik ni.so..nati kalo ada promo lagi, jln2 ngan sy, leh dpt rega staff,leh awak beli byk lagi..huhu :)

madulebah said...

CIDA :
Ha ha ha.. ya.. ya.. saya tak mungkin ke section Scarlet Plus :p

PUANSTOBERI :
Wah!! Pucuk dicita ulam mendatang. Ha ha ha..

Tapi cemana saya mau cari puan?

puanstoberi said...

sila2 la berkunjung ke blog sy. nati ciknida mesti leh kenal muka sy ni.kut2 terjumpa kat assembly ker (psstt...sy rasa last assembly kat kpkkw tu sy napak awak.kan jbtn kita sebelah2 je.nati sy tegur awak k.huhu)

madulebah said...

PUANSTOBERI :
baiklah..

eh semalam saya cuba masuk tapi cam private ja..

ahaks... a'ah sebelah menyebelah je.. lain kali sila lah tegur.. kalau tak tegur tidak lah kenal.. kan??

puanstoberi said...

retu mmg private kan. skang udah open.huhu.
sy add link cikmadulebah bleh??
ok..pasni kalo ada org dr kraf tegur tu dan tak penah bersua lagi sblm ni..makna sy le tu yer :)

Anuar Manshor said...

Saya tak pernah ke Kompleks Kraf. Menarikkah tempat itu?