Friday, September 11, 2009

..::PEDAS::..

Ulang siar gambar semalam.



Asam pedas tu pemberian daripada jiran saya. Baru makan masa sahur tadi. Sebab semalam masih makan spaghetti. Itu pun kuah masih berbaki.

Cerita tentang asam pedas tu, mak aih rasanya memang pedas (bagi orang yang tak berapa makan pedas macam saya ni lah). Kalau lidah Cik Puan Daun tentu dia kata rasanya biasa saja.

Eeerrrr... Tapi dah namanya pun asam pedas kan? Tentulah pedas. Kalau tak tentu namanya asam manis atau asam masin. Ngeee..

Apapun, makan je lah. Rezeki. Jangan banyak komplen.

7 comments:

Alina said...

oh saya cinta asam pedas. sampai banjir pinggan. sama bendi. nyum. nyum.

nizamsani said...

seronoknya jiran selalu memberi.

madulebah said...

ALINA :
Kalau pedas sangat tak boleh lah kuah banjir. Kalau sedang-sedang tu saya pun suka.

NIZAMSANI :
Meh le jadi jiran saya

cik puan daun said...

susah betul nak order lauk hidang dengan orang yang tak kuat pedas.. kerabu mangga kurang pedas.. tomyam kurang pedas..

tawaq hebehhh.. <- betul ke ni?

madulebah said...

DAUN :
Tawaq habiaq laaaa... tu ko dah campur ngan slang org pantai timur..

Hik hik hik. Nanti nak masak untuk laki yang makan pedas pun susah.

Mya said...

lazatnya asam pedas!

madulebah said...

MYA :
Saya kena belajar how to cook asam pedas lah.