Friday, September 04, 2009

..::FIKIR::..

Kadang-kadang.

Saya rasa sel-sel di dalam otak saya berkelip-kelip dan bercambah seperti kanak-kanak di dalam iklan susu di televisyen.

Macam-macam perkara berlegar-legar di fikiran.

Dan. Saya dituduh terlalu banyak berfikir. Sebab tu saya sakit kepala.

Tapi. Saya tetap rasa itu adalah normal apabila kita memikirkan perkara yang berkaitan dengan diri kita.

7 comments:

Kak Yong said...

betul...betul...betul..

Schalfyzcha said...

Lebih baik banyak berfikir daripada ikut konsep dah terhantuk baru terngadah..

Suka juga berfikir sampai kawan-kawan cakap:

"ko ni banyak fikir sangat.. relaks.. it makes ur life complicated coz terlalu banyak menda kau ambil kira"

Persoalannya, betul ke banyak berfikir ni tak elok sebenarnya? Wallahualam..

cHeRyNa PiReS said...

ape salahnya banyak berfikir kan?
ada org saja carik salah org lain...

it's ok...u're doing the right thing...

JHaZKiTaRo said...

salam ramadhan dari pelajar di bumi eire.. blog hopping.. :) rajin2, sila laa lompat ke blog hamba..

tasikmerah said...

ya. org pompuan mmg banyak berfikir. fikir kerja pejabat. fikir nak masak apa. fikir nak kemas rumah. fikir baju raya. fikir budget duit raya. fikir rumah tangga. fikir shopping.... pendek kata mmg banyaklah nk fikir. he he.

asuHara sU said...

memikir memang normal, tapi kalau dah sampai sakit kepala tu, stress tu namanya!

madulebah said...

GEE :
Betul sesaje :p

SCHA :
Saya rasa berfikir secara aktif tu adalah baik

CHERYNA :
He he he..

JHAZ :
Salam Ramadahan..

Dah singgah.. waa orang kampung rupa-rupanya

TASIK :
A'ah kan.. kita pikir perkara yang orang lelaki malas nak pikir..

SUE :
Tu tuduhan je. Saya sakit kepala sebab migraine lah