Wednesday, September 03, 2008

..::PADA SUATU HARI JUMAAT::..

Telefon berdering ketika aku sedang sibuk membelek batik sutera.

"Hello bebeh" Sapa lelaki bermisai tebal yang kuat hisap rokok itu.

"Aku nak tanya ni. Dalam kapalterbang boleh on laptop tak?"

"Boleh la. Eh, kau kan pernah naik kapalterbang pergi Jepun sana tu. Tak kan kau tak tahu. Aku ni apa sangat la. Setakat local flight je" Balas aku. Sambil tangan dan mata masih fokus kepada batik sutera.

"Jepun setakat 5 - 6 jam penerbangan je. Ni yang berbelas-belas jam. Tu yang aku nak tahu tu." Jawabnya lagi.

"Weh kau nak pergi mana ni? Antartika ke?" Aku mahu kepastian.

"Habis semua orang nak kawin, aku nak pergi la bawa diri. Ha ha ha.." Balas lelaki bermisai tebal yang kuat hisap rokok itu.

Alahai lelaki 40-an.

Seorang hanya buka blog kepada pembaca jemputan sahaja kerana merasakan popularitinya sudah merudum.

Seorang lagi mahu pergi terbang jauh kerana nanti tak ada siapa-siapa lagi yang mahu tolong bancuhkan teh dan goreng bihun untuk MASKARA.

Alahai lelaki 40-an.

Oh, nanti bila kau nak terbang jangan lupa beritahu. Aku nak tujukan lagu ini untuk kau.

"kamu yang bawa ku terbang. Kamu lah jua yang membawa cinta ke jalannya"

Uwop!! Uwop!!

7 comments:

Ron97 said...

kesianilah diorang.
kih kih kih

tasikmerah said...

ke dia dah tangkap sorang awek omputih tu nida.... :) nak melawat bakal mak mertua barangkali.. he he..

penuh makna kan lagu tu .... :)

Tok Rimau said...

Dia tutup blog buka isu populariti. Nak popular bukak blog la kpd public. Kan? Ini dia tutup.

Sebenarnya, dia nak tinggalkan dunia glamer. Dia berblog di Facebook je. Sudi-sudi la.

astig said...

kehadapan cik madulebah, saya nak tanya, ade tak lagi tshirt blogger berlengan panjang? saya kempunan melihat mereka... terliur saya...

books4sale said...

yeah to pakcik uwop uwop tuh, i tujukan lagu,

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

::.. a t i q a h ..:: said...

Mid-life crisis mereka tu agaknya. =P

madulebah said...

RON97 :
Ya.. aku masih setia melayan mereka..

Ahaks

TASIK :
Aku pun syak macam tu. Dalam diam agaknya dia berhubung dengan awek Iran tu

TOK R :
Mungkin dia menyedari sudah sampai masanya untuk berubah.

Alhamdulillah.

ASTIG :
Maaf. Semua sudah habis dijual.

Nanti saya bincang dengan pihak atasan jika mahu dibuka tempahan baru.

IKA :
Ahahaha.. aku suka

TIQAH :
Kawan ketawa senang dicari..

ahaha