Sunday, July 27, 2008

..::KAWAN::..

Sebulan lepas. Pada tarikh yang sama. Aku mati-mati ingat haritu birthday dia. Rupa-rupanya aku awal. Sebulan.

Untuk Mariah. Selamat ulangtahun kelahiran yang ke-29.

Walaupun hang kata kita totally berbeza. Interest pun tak sama. Tapi kita tetap boleh berkawan. Baik. Aku rasa mungkin sebab kita 'kulaan'.

Yang paling penting. Persahabatan tak dapat dinilai dengan materi.

Ini ada pula lagu Hijjaz yang aku dengar sekitar minggu lepas. Aku suka liriknya. Sama-sama kita hayati.

Alangkah susah mendapat kawan
Bukan kenalan di zaman ini
Berpunca dari hati yang rosak
Kerana dunia memautnya

Alangkah susah mencari kawan
Kebaikan kita disoroknya
Bahkan didengkinya pula
Kejahatan dicanang merata

Salah yang sikit dibesarkan
Yang besar apatah lagi
Alangkah sepi dunia ini
Walaupun hidup di tengah ramai

Kerana kawan tiada lagi
Yang ada hanyalah di jalanan
Kerana kawan tiada lagi
Yang ada hanyalah di jalanan

5 comments:

MAMA ESHAELYN said...

hah dan aku pun turut tertipu bila hang kata 27.6.08 tu besday mariah.....hehehehe

Life'sLikeThat said...

hahahaahh... apolah hangpa.. sebulan awai tu... heheh.. neway Nieda.. terima kasiha atas ucapan dan entry yang "istimewa" nie... aku nak tulis dalam Diari lirik nasyid ni...

madulebah said...

PJAH :
Ha ha ha.. Lawak kan bila ingat-ingat balik.

Kalut beli hadiah. Siap nak delivery lagi mula-mula tu.

MAMA ALYA :
Sebab tarikh birthday kita sama. Cuma bulan ja lain. Tu yang aku jadi confused.

Wow ada diari biru kah hang?

Mya said...

tak pasal2 kami pun tertipu sama hari tu.. hehe..

madulebah said...

MYA :
Ha ha ha..