Wednesday, July 09, 2008

..::SEPI III::..

Ok. Aku dah habis baca buku ini.



Aku mula menangis bila sampai bab-bab terakhir.

Bila Henry dah tak ada kaki. Bila Henry mula menghampiri hari-hari kematiannya. Bila Clare baca surat yang Henry tinggalkan. Bila Henry pesan agar Clare berhenti menanti dan 'bebas'kan diri dari penantian yang dilaluinya sekian lama.

Tapi Clare terus menanti. Dalam kesepian. Dalam kekosongan. Dalam perasaan tertanya-tanya. Kenapa Henry, selepas 'kematiannya' hanya bertemu dengan Alba, anak mereka. Anak yang juga mewarisi gen 'pengembaraan' itu.

Penantian Clare tidak berpenghujung. Sehingga satu hari Clare tahu itu lah harinya, itulah masanya. Henry muncul semula.

Dan aku menangis. Sampai basah bantal.

6 comments:

tasikmerah said...

nida, lepas nangis2 tu ade tak rasa sakit kepala?

madulebah said...

TASIK :
Ntah. Aku padam lampu. Terus tidur sampai subuh.

Tok Rimau said...

Kalau future husband kau datang kembara masa ketuk pintu rumah, telanjang, kau buka pintu tak?

Amy Z! said...

TokR, hahahahaha.. keji tau!!

Nida, bab-bab akhir tu banyak bagi inspirasi aku menulis syiokk~ tapi lepas tu aku dah takde idea. hahahaha. keji laa!!

sedih tauuu... sedih kan? kan? hukhukhuk

books4sale said...

ah at last aku boleh komen. guna psp tak boleh komen. hampeh.

anywayssssssssss ini buka feveret aku, boleh baca berkali2 tak bosan dan aku ingat how aku saiko tok rimau to get this book ha ha ha ha.

kau buat aku rasa nak baca lagi tapi buku2 aku kat rumah elin. hampeh.

madulebah said...

TOK R :
Kalau tahu dan pasti memang dia future husband saya, why not?

ha ha

AMYZ :
Ha ha.. kau jangan jadi palagiat pulak

IKA :
Aku kena habiskan baca 2 buku kau yang aku pinjam tu dulu. Baru boleh ulang baca mana-mana buku lain.