Thursday, July 10, 2008

..::ISLAM HADHARI::..

Pagi tadi. Aku diarahkan untuk menghadiri satu seminar. Pendekatan Islam Hadhari. Temanya Kehidupan Berkualiti.

Wow. Aku semangat ok. Dah lama sungguh nama aku tak tercalon untuk mana-mana sesi ceramah atau seminar.

Ini gambar yang aku suka-suka ambil. Biasalah. Blogger.


Peserta wanita yang memenuhi 3/4 auditorium



Peserta lelaki? Alahai.



Jadi penganjur minta sebahagian peserta wanita berpindah tempat agar seimbang. Katanya nanti kapal senget.



Ini pula sepasang perempuan di barisan hadapan aku yang dari awal asyik bersembang. Sungguh kurang sopan. Kuat pula tu. Kalau tak mahu dengar, tak perlulah hadir. Aku tegur. Mereka diam sekejap. Lepas tu sambung bersembang menggunakan paparan teks sms di handphone pula. Ah! Lantak kamu lah.


Banyak juga yang aku dapat dari seminar berkenaan. Sekali sekala kenalah refresh.

Tapi balik ke pejabat, tiba-tiba adik aku dengan kawan aku bagi satu link ke blog golongan gay. Ya Allah. Nak muntah aku baca. Yang satu tu, memang aku skip je. Tak lalu langsung.

Nampak gayanya hilang la ilmu yang aku baru dapat di seminar Islam Hadhari pagi tadi.

16 comments:

Tok Rimau said...

ada sebab kenapa kau terpilih gi ceramah ni.

kayusakti said...

kakak nida,
belikan adik nett kain batik satu... hik hik hik

tima kasih kakak nida

eh lari dari topik ke ni?

madulebah said...

TOK R :
Kenapa ya?

NETT :
Nak kain batik?

Adik Nett ni pandai ka pakai kain batik? Kakak Nida tengok asyik pakai jeans ngan t-shirt ja

Normaya said...
This comment has been removed by the author.
Mya said...

kami pun dpt url blog gay dari seorang kawan. adakah blog yg sama? hmmm..

madulebah said...

MYA :
ha ha ha.. tak tau la pulak kami..

eerrr nanti kita tukar-tukar url ya

tasikmerah said...

nida, bg url tu kt aku.. ha ha..

madulebah said...

TASIK :
Hello. Ini entry pasal Islam Hadhari tau. Bukan entry tukar-tukar url blog gay

ha ha ha

KAKTINY said...

sedihnya tengok peserta lelaki.. patutnyer diorang ni pun sama kena menghayati dan memahami maksud "Kehidupan Berkualiti".. kalau tak tu ler yang timbul kisah 'gay' tuh..

cik puan daun said...

ahahha.. apa la si tasik nak baca plak blog gay ittew.. :P

Amy Z! said...

Ini entri islam hadari ke entri url blog gay ni? Hahahaha.

Ada orang google Anuar_Zen Gay ke blog aku. Aku harap bukan mereka yang beri url blog gay kat ko. Hahaha.

AnakTAKDerhaka said...

nie mesti blog gay org ask*r kan kan?.. hahaha,, kecoh gak kat opis kitoarang semlm...

ini kah org2 yg mempertahankan negara kita?.. huhuhu



angel_baik

madulebah said...

KAK TINY :
Adik saya cakap; itu pasal la ramai perempuan sekarang ni membujang..

Ha ha

DAUN :
Ha ha.. ntah.

Tasik : Sila google sendiri

AMYZ :
Aku mula-mula nak letak labels gay. Tapi pikir-pikir balik nanti orang google masuk blog aku pulak.

ha ha ha

ANGEL_BAIK :
Astaghfirullah..

Op said...

saya nak url blog seminar hadhari tu.

he he he

pa'e said...

Hati Seorang Kekasih ke??

tag!!

madulebah said...

OP :
Nanti saya YM tau.

ahaks.

FAIZAH :
Bukan ya cik adik.