Wednesday, October 29, 2008

..::TEMPAT JATUH LAGI DIKENANG.. INIKAN PULA TEMPAT JATUH CINTA::..

Hujung minggu lepas saya pergi Port Dickson. Bercuti sambil menghadiri wedding kawan saya. Jangan salah sangka. Saya tidak sedih bila kawan saya berkahwin. Malah saya cukup gembira. Gembira dapat berjumpa rakan-rakan. Gembira dapat kembali ke tempat yang penuh dengan kenangan. Saya ke sana bersama Ernie dan Mya serta anak-anak.

Dek kerana tarikhnya bertembung dengan cuti panjang sempena Deepavali, maka PD menjadi pilihan warga kota yang mahu mencari ruang bersantai. Hotel dan segala rumah rehat penuh dihuni orang. Mujur Mya ada kawan yang punya apartment di sana. Tapi kami mesti keluar sebelum jam 12.00 tengahari Ahad. Oh tidak mengapa, janji ada. Maka pada 25 Oktober, bermulalah perjalanan ke destinasi cinta.

Lihat saja gambar-gambar yang sudah saya gabungkan.



Gambar mengikut pusingan jam :

1. Ramai-ramai di rumah pengantin. Waktu ni pengantin atas pelamin sedang ditepung tawar. Kami pula bising di sebelah kerana dengkikan kawan yang dah dapat beg habuan. Sekali sekala jumpa macam ni lah.

2. Yasmin dan Nurin. Seronok dapat jalan-jalan. Sampai saja hotel terus masuk dalam selimut. Comel saja gambar ni.

3. Ibu Nurin "sakit perut", jadi auntie la kena temankan Nurin mandi kolam.

4. Saya kelihatan sungguh kecil bila berdiri di sebelah pengantin.

5. Kami berlima di Tiara Beach Resort. Wajah-wajah gembira.

Ini pula gambar-gambar dari camera Mya



1. Gambar dengan pengantin. Sila perhatikan baik-baik. Para suami tidak terdapat dalam gambar. Ha ha ha..

2. Gambar bersama sebelum checkout. Waah. Setiap saat mesti ada kenangannya. Katakan blogger dan gambar itu tak dapat dipisahkan.

3. Sebelum pergi kenduri, kami terjah rumah bekas pensyarah. Encik Ashri rupa-rupanya ajak-ajak ayam. Ha ha ha.. Sudahnya kami betul-betul datang, baru kelam kabut dia. Udah la bagi direction macam nak pegi banglo. Padahal kalau disebut Taman Kiara, kan senang saya memandu. En. Ashri jamu kami nasi lemak. Banyak sungguh kami makan. Bukannya tak ingat lepas tu nak pergi kenduri.

4. Ini gambar mandi kolam. Tersesat di situ.

Lepas balik dari kenduri kami pergi bercanda di tepian pantai PD. Tiada gambar di situ kerana handphone saya sudah kehabisan bateri. Ramai sungguh umat manusia. Cuaca panas terik. Lepak jalan-jalan dan makan-makan lagi sebelum berangkat balik lebih kurang jam 6.00petang.

Hujung minggu yang padat. Tapi saya sangat puas hati.

4 comments:

Mya said...

saya jua puas hati. terima kasih sebab tolong drive balik ke KL. :)

madulebah said...

MYA :
Nanti ada masa ada duit lebih kita jalan-jalan lagi ya

he he he

alladiin said...

tak lah...mana ada ajak2 ayam...Serius..mmg ajak. Cuma kesian u all terpaksa patah balik ke Teluk Kemang lepas gi rumah saya...

madulebah said...

EN ASHRI :
Ahaha.. xpe.. bukan selalu nak terjah rumah orang.. lagipun kami ada masa..

Serius, best!!