Wednesday, August 18, 2010

..::REZEKI RAMADHAN::..

Hujung minggu yang lepas balik Seremban untuk berpuasa. Seperti biasa bila balik semula Lembah Kelang, mesti ada bekal yang akan dititipkan. Alhamdulillah.

Dalam perjalanan, singgah Putrajaya untuk ziarah anak saudara yang baru. Dan seperti kebiasaan juga bila singgah Putrajaya, tuan rumah mesti akan tapaukan sesuatu. Syukur.

Dan. Inilah hidangan berbuka puasa kami suami isteri pada Ramadhan ke 5 yang lalu.Rendang ayam air tangan ibu mertua, dan udang besar pemberian kakak. Kakak cakap dia bagi 2 ekor saja jadi jangan berebut. He he he. Lain-lain saya tambah sendiri. Buah-buahan dibeli di Tapah tempohari. Sambal tempoyak dan telor goreng kicap untuk suami. Teh O suam untuk suami dan air kelapa segar tentunya untuk saya ;)

Selain itu ada kek cokelat kukus dari Seremban dan puding karamel lapis cokelat dari Putrajaya disimpan untuk dimakan sejuk.

Alhamdulillah, rezeki tidak putus apabila lepas tarawikh datang pula utusan membawa mee kari dan karipap. Bila ada orang memberi dan kita merasa di bulan Ramadhan ni, teringat pula kisah Ramadhan tahun lepas.

Apa pun, selamat menjalani ibadah Ramadhan untuk semua :D

0 comments: