Monday, August 09, 2010

..::BAYI PEMALU II::..

Alhamdulillah sudah masuk 28 minggu. Tinggal beberapa belas minggu sahaja lagi jika mengikut perkiraan biasa. Tak sabar pun ada tapi berdebar-debar tu lebih. Apa tidaknya, nak cucuk kancing gigi pun takut, belum lagi nak bersalin. :D

Semalam saya pergi buat imbasan 4D. Bukan setakat imbasan sahaja, tetapi juga pemeriksaan menyeluruh terhadap perkembangan bayi. Tubuh bayi diimbas dan diukur. Untuk melihat sama ada ia berkembang secara normal dan sihat. Kepala, mata, hidung, mulut, jari, tulang belakang, rusuk malah setiap inci tubuh kelihatan. Subhanallah. Dan sehingga semalam berat bayi sudah 1.58kg.

Cuma saya rasa bayi saya ni memang agak pemalu. Semalam bila diimbas dia asyik tutup muka dengan tangan. Jadi gambar yang diambil pun semuanya tak nampak muka dengan jelas. Sebab itu lah tak ada gambar yang dapat saya kongsi di sini. InsyaAllah, lain kali ya ;)

3 comments:

Pnut said...

baby... acik nak tanya..baby ni boy ke girl...

lenkali jangan nyuruk lagi ok..

bye baby

Anuar Manshor said...

Lama saya tidak berblog, terus akan berbakal ibu rupanya dia! Barakallah~~~

nizamsani said...

pemalu.sopan santun.budi pekerti.bila lahir nanti.baguslah.hehe.