Monday, October 19, 2009

..::BUDAK BESAR::..

"Kakak nak cari gelang ya?" Tanya jurujual kepada saya yang duduk di kaunter pameran gelang tangan.

"Budak besar mana?" Tanya jurujual lagi bila saya meninjau-ninjau dulang yang mempamerkan gelang kanak-kanak.

"Budak sebesar saya." Jawab saya ringkas sambil tersenyum manis. :)

"Oh, untuk kakak ya.." serba salah pula jurujual ni.

Mujur juga dia pandai ambil hati.

Akhirnya kami dapat apa yang diperlukan. Dan paling menggembirakan, semuanya berada dalam bajet walaupun harga pasaran emas bernilai RM127.00 satu gram.

Dan saya sudah mula menghitung hari :)

14 comments:

CIKGU ZAM said...

syerrrrrlamattttttt pengatin baru ye,,

puanstoberi said...

makanya dah boleh la ucap tahniah kan?? (erkk...mahalnya rega emas thn ni yer..tsskkk)

Amy Z! said...

cari barang kemas memang susah~ huhu.

haida_s_h said...

gelang budak? keciknyer tangan akak. comelll :)

p.s: saya rasa saya nampak akak kat The Weld jumaat lepas, tapi malu nak tegur :p

madulebah said...

CIKGUZAM :
Belum lagi lah. Tunggu cuti sekolah. Ihiks

PUANSTOBERI :
Orang kedai emas kata nanti akan naik lagi.

AMYZ :
Tu la pun. Mujur la hobi aku bukan beli barang kemas. Hik hik hik

HAIDA :
Untung gak kecik - dapat la harga murah sikit.

Laaaa awatnya tak tegur.. Ish ish ish nak malu apenye.. Lain kali tegur je, len kali bleh lunch sama2

tasikmerah said...

ko nk ajak aku ke tak nk ni nida. hehehe...

:P

madulebah said...

TASIK :
Bissingggg la ko ni

ezham said...

huihh mahalnya skrg. bari ingat2 nak tukar gelang umairah.

Pnut said...

kalau nak meriah lagi time nikah, leh pinjam alesya punya..
kalau pinjam gelang mak alesya kang boleh buat rantai tengkuk pulak...

hiks..

Anonymous said...

sebab itu orang-orang tua panggil 'darah manis' bukan sebab platlet darah tu menjadi manis tapi .. bilang hari, kejap-kejap senyum..kejap kejap senyum. Bila senyum, muka manis.

kemat said...

mahal tul harga emas sekarang.. kena tangguh la plan nak replace cicncin kahwin yang kene curik nie

madulebah said...

EZHAM :
Alaaa kalau trade in, untung apa..

PNUT :
Ha ha ha.. kejian secara berhemah

PO :
A'ah saya mula percaya itu. Sebab sejak beberapa bulan ni ramai yang tegur kata wajah saya berseri-seri

hik hik hik

KEMAT :
Alahai... sayangnya cincin kawen kena curik..

Tapi xpe jangan hati yang kena curik.. ihiks

nizamsani said...

wah.nasib baik kahwin tahun lepas.makin mahal ye.

madulebah said...

NIZAM :
sumer benda makin mahal..