Thursday, July 22, 2010

..::BERTEMU HANYA SESAAT::..

Entry dimulakan dengan gambar saya yang kelihatan sangat serius.




Kemudian diikuti oleh wajah Mya yang juga serius.




Masing-masing khusyu' mentelaah album gambar majlis perkahwinan tempohari. Kali terakhir jumpa Mya masa dia jadi pengapit terjun pada majlis saya di Seremban 17 Januari yang lepas. Memang banyak kali rancang nak jumpa-jumpa dan plan itu ini. Tapi kita hanya merancang Allah yang menentukan. Akhirnya kami sepakat untuk jumpa waktu makan tengahari Khamis lepas. Ya, kejadian seminggu yang lalu baru nak update hari ni.

Selain saya dengan Mya, Kak Tin juga turut sama pada hari kejadian.



Makan di Lanai Kijang sana. Sebab anak dalam perut sudah tendang-tendang sebagai isyarat mahu makan di situ. Apa menu pun tak kisah janji Lanai Kijang. He he he.



Jadi setelah dipromosi oleh waiter yang dulu kelihatannya mahu mengorat Mya tetapi rupa-rupanya Mya sudah berpunya, saya memilih untuk makan nasi ayam terayaki. Alaa macam ayam lemon tu. Ayam sangat banyak dan kemudian ditapau balik. Sayang lah kan.



Air warna-warni. Saya minum air yang diberi nama 'Power Mix' iaitu campuran karot, pisang dan susu.



Kemudian hidangan dilengkapkan dengan pencuci mulut. Saya makan 'banana bowler'.



Sudahlah tadi minum air campuran pisang, sekarang makan lagi pisang dengan aiskrim. Tapi saya memang suka pisang. Mya tak suka makan pisang lantak ke dia. Kami tetap berkawan. Persahabatan ini tak ada kaitan dengan pisang pun.

Sekian cerita bergambar pertemuan saya dengan Mya dan Kak Tin yang sebenarnya bukan lah sesaat tapi satu jam. Entry diakhiri dengan gambar kami bertiga. Dan ini penampilan sulung saya beserta bayi di dalam kandungan. Ha ha ha



Owh, terima kasih kepada Mya kerana belanja lunch tersebut ;)

3 comments:

Mya said...

kalau saya belum berpunya pun, saya taknak la dekat mamat waiter tu.. :p

yer yer, pisang tiada kaitan dalam ini persahabatan...

sebelum bersalin, kalau ada rezeki kita makan lagi di sini ya..

nizamsani said...

untung bayi dalam perut,
makan sedap-sedap.

TiNiE said...

nida, tak sangka laa..kita penah amik gambar sesama masa poli dulu..sila cari di wall kaktin yer...

terima kasih juga kepada Mya kerana menaja lunch kita di hari kejadian..heeee