Wednesday, January 06, 2010

..::P.S. I LOVE YOU::..

Baca novelnya, saya menangis sampai basah-basah bantal dengan air mata



Tonton filemnya, saya tertidur sampai basah-basah sofa dengan liur basi



Sayang sungguh. Novel yang menarik, tetapi bila dijadikan filem ia gagal menyentuh hati penonton.

Mungkin tak semua novel menarik sesuai untuk difilemkan.

9 comments:

Anuar Manshor said...

Hmmm... saya teruja membaca ulasan filem ini!

haha.

Daisy Biru said...

hi. saya pun dah tonton. dan sangat bosan. novel lg best

madulebah said...

ANUAR :
Ha ha ha.. Ulasan la sangat.

DAISY :
Ye, walaupun dibarisi pelakon terkenal

yan la la la said...

oh..my favorite novel dan penulis. Saya setuju dengan kamu. Bile bace novel, air mata mengalir smpai habis berhelai-helai tisu. Tp, bile filem, tak menarik. Air mata pun mcm segan-segan nak kuar. Tpkan, hero die menarik dan menawan la ;D

*saya ttibe komen sbb ni buku kegemaran*

alladiin said...

eh..org baru kawin mana boleh tengok cerita ni nidah...bahye..haha..

madulebah said...

YAN :
Ahaha... tak kisah lah sebab ia buku kegemaran ramai

ALLADIIN :
Awat le pulak?

alladiin said...

kan itu cerita pasangannya mati waktu muda...tak puas hidup sama..

madulebah said...

ALLADIIN :
Aaaaa...

huk huk huk jangan la cakap macam tu.. Doakan lah jodoh saya panjang..

ezham said...

Aku rasa filem ni okey je.
Not bad. Tapi memang la novel dia lagi bagus pasal maybe lebih detail. Dlam filem banyak dah dishort cut utk set masa.