Thursday, October 21, 2010

..::INILAH DIA::..

Ini bayi saya. Gambar sejurus selepas diazankan. Bayi lelaki lahir pada 15 Oktober 2010 Jumaat jam 7.37malam. Berat 2.6kg panjang 48cm.

Pengalaman melahirkan dan apa saja kisah berkaitan nanti saya cerita kemudian.



Ini gambar keesokan harinya. Dengan Atam. Buntang mata baby. He he he. Selalu baby baru lahir mata pejam saja.



Baby sekarang masih di hospital. Kena kuning. Tadi saya pergi hospital dan susukan bayi, dan Alhamdulillah sudah ada penurunan. Berkat susu ibu. Tapi saya lupa pulak nak rakam gambar bayi pada hari ketujuh.

Owh, bayi ini bernama Muhammad bin Jefry. Salam kepada semua pembaca blog mama ;)

19 comments:

PUANSTOBERI said...

wahhh...bes nya sudah ada baby... salam jugak utk baby muhammad (nama yg simple tp cukup bermakna)

ShaDon said...

salam pn.madu..
tahniah sekalung doa senantiasa..
syukur semuanya selamat...
baby someiii...nama pun sangat sedap,ringkas dan punya makna yg baik.moga kehidupan suami isteri sekeluarga kekal bahagia..tenteram..aman damai di bawah inayah Allah...insyaallah.

EraNaZeErA.. said...

tahniah nida..

Pnut said...

simple nama Muhammad.. sangat special..

mama dia sehat dah???

ishkk lebat la rambut dia..gerammmmm

kami doakan lepas ni turn atam dia pulak...ehh atam tu wife abg zul kan..kan.... muka macam kenal..

Mya said...

assalammualaikum muhammad...
insyaAllah panjang umur kita jumpa nanti k..

Kemat said...

Tahniah....

Rin said...

alahai sweet nya nama Muhammad.. :)
bila nk blk ke Perak ni..

imanamani said...

very simple but nice name.

Semoga baby muhammad cepat sembuh sepenuhnya ok...

Kak Yong said...

Tahniah..

Baby Muhammad ikut muka papanya...sebijik..x tak tau la kot besar skit berubah wajahnya...apa pun tahniah dan selamat berpantang..

MushroomCute@Mariea said...

Lebatnya sambut baby Muhammad...

madulebah said...

PN STOBERI :
InsyaAllah turn awak akan sampai nanti

SHADON/EERA :
Alhamdulillah... TQ

KAK PNUT :
Mama macam ni la.. hari-hari makan lauk rebus ngan lada.. baru seminggu dah terlioq macam-macam

A'ah Atam tu wife Abg Zul

AUNTIE MAYA :
InsyaAllah.. auntie mai la lawat saya

KEMAT :
TQ beb

RIN :
Baby kat spital lagi.. Nanti dah balik kami habaq.. hangpa mai berete'en no.. hik hik

ILA :
Tolong doakan ya..

GEE :
Baby kejap je nanti tukar2 je iras wajah dia.. he he he

MARIA :
Sambut ke sabut ke rambut?? ha ha ha.. memang semua orang cakap rambut dia lebat..

nizamsani said...

Tahniah.

tasekM said...

tahniah Nida....




.

Dairi Hati said...

Tahniah Nida, baru tahu bila jenguk blog awak. Salam peluk cium untuk Muhammad.

achik said...

salam..

tahniah.. :)

Melati Qistyna's Mummy said...

tahniah.....smg sihat senantiasa....

anak akak 1st day pon dh bukak mate, x sabo gaknyer nk cuci mata bb muhammad tu :P

Amiene Rev said...

wow. baby ini sangat cepat tumbuh rambutnya yang cantik. :D

Princess Liyana said...

Akakkkk! tahniahhh :) huh, lama btol tak update blog. Skali jalan2, terkejt..tak tau pn akak pregnant..hampeh je yana ni..sorry kak..

hug and kisses for your cuteee baby :)

Rose^Rubi said...

Alhamdulillah...Tahniah sis..