Saturday, October 09, 2010

..::3CM::..

Pagi tadi saya pergi pemeriksaan rutin.

Doktor periksa dan beritahu bukaan sudah 3cm. Sangat mengejutkan. Doktor tanya sama ada saya mahu bersalin hari ni. Tapi saya tolak. Eeerrr tak mahulah induce :). Jadi doktor suruh pergi buat CTG. Boleh tengok sini untuk tahu apa itu CTG. Alhamdulillah semuanya baik.

Ini bermakna bila-bila masa saja berkemungkinan saya akan bersalin. Doktor sudah beri MC dan cakap jangan pergi berjalan jauh-jauh. Pejabat pun tak payah pergi walaupun saya tetap degil sebab ada lagi perkara yang belum selesai. Apa-apa pun kita hanya merancang. Banyakkan berdoa saja.

Oh, balik hospital sempat lagi kami pergi Setia Alam. Shopping minit-minit terakhir di Little Whiz. Lepas tu pergi TESCO makan sizzling yee mee yang sebenarnya saya rasa nak makan masa awal-awal mengandung dulu. Tapi masa tu dapat makan yang tak berapa sedap rasanya. Kali baru dapat. Dan saya juga beli tembikai di TESCO. Sangat manis. Eeeerrr bak kata orang makan apa yang nak makan sebelum berpantang he he he.

Mungkinkah anak saya mahu lahir pada tarikh 10.10.10? Hmmm kalau betul, biar saya sempat pergi makan kenduri jiran lorong depan dulu lah ya. Hiks ;)

1 comments:

Kak Yong said...

Semoga selamat melahirkan..