Tuesday, May 21, 2013

..::KAKAK::..

Nak cerita pasal Muhammad.

Hari Khamis malam Jumaat, lebih kurang 3 minggu lepas, Muhammad dok sebut perkataan kakak sambil tunjuk-tunjuk. Banyak kali. Seram jugak saya. Manalah tahu kalau-kalau Muhammad ternampak 'kakak' di sekitar rumah. Mujur juga haritu ayah balik kerja awal. Tak lah takut sangat saya ni hehehe.

Sebab tak nak fikir benda negatif, saya sibukkan diri layan kehendak Muhammad. Main dengan dia, suapkan makan, ajak dia kawan dengan baby dan macam-macam lagi. Walaupun, Muhammad masih lagi sebut kakak.

Perkara ni berlarutan. Sampai la pada satu hari saya tersedar sesuatu. Kakak yang Muhammad sebut-sebut tu adalah merujuk kepada saya. Rupa-rupanya Muhammad panggil saya dengan panggilan kakak. Macam kakak-kakak di Taska. Uhuks. Sabar sajalah.

Saya beritahu Muhammad, di rumah ada ayah, mama, abang dan adik. Pandai pula dia ikut dan sebut ulang-ulang kali. Tapi bila mahu sesuatu daripada saya, kakak lah yang dipanggilnya. "kakak, bola" "kakak, susu" "kakak, roti" "kakak, TV" sehingga sekarang.

Aduhai anak.

Mama nampak macam kakak lah. hehehe...

6 comments:

akubukanpilihan said...

alaa... comelnya panggil kakak. hehehe..

Nida Shaari said...

ABP :

memang comel hehe.. tapi tak jadi comel la sebab itu sebenarnya mama..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

myblog said...

kakak saya juga punya kakak heheh... tau ga manfaat madu untuk wajah

Obat Ajaib said...

Vig Power Capsule Green World
Obat Disfungsi Seksual Pria Alami
Obat Impotensi Alami Paling Ampuh
Obat Ejakulasi Dini Paling Ampuh
Obat Kuat Pria Alami
Obat Tradisional Hepatitis B paling Ampuh
Obat Tradisional untuk Melindungi Lensa Mata
Green World Eye Care Softgel
Obat Pelangsing Tradisional Tanpa Efek Samping
Pengobatan Alami Mencegah Penurunan Daya Penglihatan
Obat Tradisional Jantung Berdebar paling Manjur
Pengobatan Diabetes paling Manjur Alami
Distributor Green World Pontianak Kalimantan Barat
Pengobatan Alami Mengobati Mata Merah dengan Ampuh
Obat Tradisional Infeksi Saluran Kencing yang Alami

Mandy carelli said...

There are many health disease today which on found only in women and in this blog we discussed about every Home Remedies For Womens Health Issues . Because these disease can never cured by any pill or medicine and most of them are sexually transmitted. To go to the site just find the link in the text.